HVAL SJOKOLADE (GENERAL)

Allrestaurants - HVAL SJOKOLADE - Sandefjord, NORWAY

Address: Klinestadmoen 7, Sandefjord, NORWAY
Phone: +4733486060 Mobile: * Fax: *
Website: http://hvalsjokolade.no Email: *

Hval Sjokoladefabrikk ble stiftet 26 februar 1996 som et ASA med ca 30 aksjonærer og 5 ansatte. Vi fikk en omsetning på 3 mill kr i leide lokaler nær sentrum i Sandefjord. Hval ble valgt som logo og merkenavn for å ha en lokal tillknyting til Sandefjord, samtidig som figuren var lett å lage i marsipan og sjokolade. I tillegg var figuren enkel å bruke i markedsføring da vi ikke behøver å skrive bokstavene H V A L i tillegg til figuren / logoen.


Året etter doblet vi omsetningen og kjøpte 5 små biler som vi kjørte rundt om i Vestfold med å solgte varene direkte fra bilene, som ble fylt opp hver morgen full av sjokolade. Staben ble også økt med ytterligere 3 personer. Det var nå 5 selgere med hver sin lille varebil og omsetningen økte stadig til 9 mill kr det 3 året. Vi trengte nå bedre maskiner og la ut aksjer i en offentlig emisjon på 6 mill kr. som medførte at vi fikk hele 450 nye aksjonærer. Kursen på emisjonen var 8 kr. Og den gikk videre til 12 kr. Omsetningen økte videre til 12 mill kr og plassen ble for liten. Hval flyttet til Fokserød v /E 18 og leide nå lokaler som var 3 ganger større og den nye automatiske sjokoladestøpemaskinen ble flyttet dit.

Allrestaurants - HVAL SJOKOLADE - Sandefjord, NORWAY Allrestaurants - HVAL SJOKOLADE - Sandefjord, NORWAY Allrestaurants - HVAL SJOKOLADE - Sandefjord, NORWAY Allrestaurants - HVAL SJOKOLADE - Sandefjord, NORWAY Allrestaurants - HVAL SJOKOLADE - Sandefjord, NORWAY
x
X