SUTAS (GENERAL)

Allrestaurants - SUTAS - Скопје, MACEDONIA

Address: ул. 34 бр. 13, Илинден, 1000 Скопје, MACEDONIA
Phone: +38922531000 Mobile: * Fax: *
Website: http://sutas.com.mk Email: *

Балканска Млекара ДООЕЛ Скопје e oснована во 2012 година како подружница на Sutaş - турскиот водечки бренд за млеко и, генерално, во индустријата на млечни производи. Sutaş, лидерот во индустријата на млечни производи во последните 7 години, се наоѓа на 67 место меѓу првите 500 врвни индустриски организации во 2012 година.

Во Турција, гордеејќи се со годишниот капацитет за преработка на млеко од 750 милиони литри, а благодарение на 38-те години експертиза и посветеност, Sutaş обезбедува директно вработување на околу 4.000 луѓе во центри за обука, фарми за одгледување на kpabи, фабрики за сточна храна, фабрики за млечни производи, како и фабрики за рециклирање и енергетски постројки, кои ги има изградено според својот интегриран бизнис модел „Од трева до трпеза“.Овој уникатен модел е гаранција за квалитетот и природниот вкус на производите на Sutaş и голем извор за индиректни вработувања и за редовна дистрибуција на приходи.

Allrestaurants - SUTAS - Скопје, MACEDONIA Allrestaurants - SUTAS - Скопје, MACEDONIA Allrestaurants - SUTAS - Скопје, MACEDONIA Allrestaurants - SUTAS - Скопје, MACEDONIA Allrestaurants - SUTAS - Скопје, MACEDONIA
x
X