ZHIKA-FOODS (GENERAL)

Allrestaurants - ZHIKA-FOODS - Voden, BULGARIJE

Address: Voden, 6412 Voden, BULGARIJE
Phone: +35939198659 Mobil: * Fax: *
Website: http://zhika-foods.com/ Email: *

BG: Инж. Живка Георгиева е собственик на фирма „ЖИКА” и председател на фондация „Българска месна традиция”- с 40 годишен технологичен опит в производството на традиционни български месни деликатеси и вкусова селекция, сертифициран дегустатор I-ва сензорна категория.
"Вече близо 40 години пазя жива и развивам семейната колбасарска традиция. Преди 22 години поех инициативата, основах моята фирма «ЖИКА» и стартирах проектирането на моето предприятие. Тази година ще се навършват 21 години от държавното приемане и пускане в експлоатация на нашето интегрирано предприятие за месни храни."

Визия

"Моето усещане за качество" като стандарт за отлични производствени практики и 100% автентичен български вкус.

Mисия

Нашата мисия е да внесем в Европейския съюз усещането за традиционния български вкус, като елемент от нашата културна единтичност.

Фирма „ЖИКА” е сред първите български производители, които доказаха пред Европейската комисия, че производството на сурово-сушени деликатеси по традиционни български технологии може да бъде безопасно.
Философия

Не е случайно, че на Олимп за месото се говори преди Oгъня. Първият Олимпийски спор между Зевс и Прометей не е за Огъня, а за месoто. Преди Огъня, наред с тракийските вина на Дионис, Олимпийските богове са се наслаждавали на сурово-сушените деликатеси.
От втората половината на 18 век датират сведения за зараждането на СОВАТИТЕ – пионерите на колбасарството по българските земи. В началото на 19 век турските власти разпореждат в по-големите градове по българските земи да се построят САЛХАНИ за клане на животни.
През 19 век колбасарството се развива в домашни условия, като се произвеждат традиционни сурово-сушени месни продукти – луканки, суджуци, пастърми и филета.
Философията на храни "ЖИКА" е насочена към търсенето, развиването и съхраняването на добри практики. Постигане на златното сечение между традицията и професионалния опит и знание.
Предприятието

През 2004 година ""ЖИКА" е първото предприятие в Хасковски регион, което въвежда проследяемост при производството на месни храни в пълно съотвествие с Регламент 178 на Европейския съюз.
«ЖИКА» е сред първите български предприятия, които получиха разрешение от Европейската комисия да произвеждат български деликатеси по традиционни технологии.

Allrestaurants - ZHIKA-FOODS - Voden, BULGARIJE Allrestaurants - ZHIKA-FOODS - Voden, BULGARIJE Allrestaurants - ZHIKA-FOODS - Voden, BULGARIJE Allrestaurants - ZHIKA-FOODS - Voden, BULGARIJE Allrestaurants - ZHIKA-FOODS - Voden, BULGARIJE
x
X