KOBILJE MLEKO (متنوع وعام)

Allrestaurants - KOBILJE MLEKO - Grosuplje, سلوفينيا

العنوان: Kolodvorska 3, 1290 Grosuplje, سلوفينيا
الهاتف: +38631301044 الموبايل: * الفاكس: *
الموقع الإلكتروني: http://kobilje-mleko.si البريد الإلكتروني: *

Prvi dokaz o uporabi kobiljega mleka so dokazali na področju današnjega Kazahstana, kjer naj bi kultura Botai pred cca. 5500 leti uporabljale kobile za molžo. Raziskava dokazuje sledi kobiljega mleka na posodah izkoanin na osnovi analize aminokislin.Na Kitajskem so kobilje mleko uporabljali za zdravljenje že pred 3000 leti. Veljalo je za čudež medicine. Cesarji iz dinastije Ming so ga imenovali tudi "božanski nektar".

V 8. stoletju pred našim štetjem je pesnik Heziod v svoji pesmi "Dela in dnevi", opisal kobilje mleko kot vsakdanjo hrano.Homer je v znameniti "Iliadi" zapisal, da so se molzniki kobil prehranjevali s kobiljim mlekom. Kublai-Khan, vladar Mongolije je pil kumis (fermentirano kobilje mleko) vsak večer. Samo zanj in njegove otroke so redili čredo belih kobil za prirejo kobiljega mleka.

Allrestaurants - KOBILJE MLEKO - Grosuplje, سلوفينيا Allrestaurants - KOBILJE MLEKO - Grosuplje, سلوفينيا Allrestaurants - KOBILJE MLEKO - Grosuplje, سلوفينيا Allrestaurants - KOBILJE MLEKO - Grosuplje, سلوفينيا Allrestaurants - KOBILJE MLEKO - Grosuplje, سلوفينيا

التصنيف حسب أنواع المطابخ

NEWSLETTER

البريد الإلكتروني: 

 

نــادي الـطـبـاخـيـن

شـركـات خـدمـات وتـزويـد الـمـطـاعـم

x
X